Trimble Logo

Trimble SX12 Webinar - Anmäl dig idag

Hur Trimble SX12 har förbättrat mätbranschens arbete

Välkommen att delta i Trimtecs webinar den 12 oktober kl 10.00 - 10.40! Tillsammans med Rikard Svall från 5D Konsulterna kommer vi att presentera hur Trimble SX12 ger dig möjlighet att förbättra ditt dagliga arbete från start till mål. Trimble SX12 är marknadens mest produktiva instrument och kombinerar traditionell mätningsteknik med möjlighet till laserskanning och fotodokumentation. Trimble SX12 innebär en kombination av högteknologi och enkel, intuitiv funktionalitet som sparar tid, maximerar effektivitet och får arbetet klart i fält. Med Trimble SX12 kan du hantera kontrolldokumentation och säkerställa möjlighet till kvalitetskontroller, samtidigt som tekniken erbjuder möjlighet till förbättrad arbetsplatssäkerhet för mätpersonalen i fält!

 
 
 
 

Fler möjligheter: Gör mer när det spelar störst roll 

SX12 kombinerar snabb 3D-scanning, noggranna totalstationsmätningar, förbättrad Trimble VISION™ och en fokuserbar laserpekare med grönt ljus. Och alltihop är sammanvävt i arbetsflöden som är välbekanta både på kontoret och i fält, för att det ska bli så effektivt som möjligt – hela vägen.

 

På detta webinar kommer

du att få veta mer om:

  • De grundläggande funktionerna, fördelarna och teknologin i denna unika totalstation med laserskanningsfunktion.
  • Hur du kan mäta in, bearbeta och leverera data i ett komplett och enkelt arbetsflöde
  • Hur SX12: an hjälper dig att lösa de utmaningar som kan uppstå i det dagliga arbetet med fältinmätning och datahantering
  • Hur 5D Konsulterna har dragit nytta av multi-funktionaliteten hos Trimbles SX12 i sina kundprojekt, till exempel som ett verktyg för detaljerad inmätning och kartering i projekteringsarbeten, utsättning och inmätning i tunnel- och vägprojekt, och för att skapa referens- och kontroll-punktmoln till övrig laserskanning.

Utmaningar som kommer beröras

i webinariet är:

  • Etablering av totalstation i svåra lägen, där det inte går att se genom traditionell optik, eller ens rikta mot mål
  • Svåra eller farliga arbetsplatser, med trafik eller riskfyllda slänter, vilket kan lösas med den exceptionella räckvidden på laserskanningen hos SX12 
  • Få punktmoln geografiskt korrekt positionerade, skalade, i rätt referenssystem och med ortometrisk höjd direkt ute i fält
  • Kvalitetskontroller: inmätta punkter jämförda mot punktmoln, markmodeller jämförda med punktmoln för att hitta “spikar”, bilder av referenspunkter som dokumentation

 

 

Rikard Svall

Mätningschef Kartering,

5D Konsulterna AB

 

Rikard Svall är 48 år gammal och boende på Ekerö utanför Stockholm. Efter några år som projektledare och arbetsledare inom bygg och anläggning i Sverige bestämde Rikard sig för att studera och lära sig mer om kartor och mätningsteknik. Rikard  startade upp GEO 08 mätningsteknik och jobbade sedan ett par år på Projektengagemang som mätningsingenjör,  innan han för åtta år sedan var med och startade upp 5D konsulterna AB. På 5D konsulterna driver Rikard avdelningen som gör inmätningsarbeten med allt från traditionella tekniker till terrester laserskanning, laserskanning och fotogrammetri från drönare, mobile mapping mm.

 
 
 

Petter Hoffmann

Regionchef SYD,

Trimtec

 

Efter en lång karriär som arkeolog med teknisk specialkunskap har Petter arbetat hos Trimtec sedan 2013 och är i dag ansvarig för Region Syd. Han har ett stort teknikintresse och har specialiserat sig på laserskanning och punktmolnshantering, både i form av hård- och mjukvara.

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

"Hela vår verksamhet bygger på Trimbleutrustning. Vi försöker använda den senaste tekniken, testa den senaste utvecklingen, mycket experiment"

<Rikard Svall, Mätningschef Kartering, 5D Konsulterna AB>

 
 
Trimble Logo

Trimble Geospatial
10368 Westmoor Dr, Westminster, CO 80021